Valpeblogg

Spørsmål fra Daniel som skal ha Pan
"Han stiller gode spørsmål, som det sikkert er flere som lurer på:

1. Er det vaksiner eller andre ting eg må følgje opp når eg har henta Pan?

Dette finner dere svar på under Tips og råd

2. Forstod eg det rett at de setter inn chip?

Ja, valpene ble chippet og vaksinert i går. Chippen sitter på høyre side av halsen (forfra). Hvis hunden blir borte og funnet så kan chippen leses av hos veterinær, politi, Falc, etc. og navn og adresse på eier kommer opp. Akkurat nå står alle registrert på meg, men dere må ta kontakt med Dyreidentitet om noen dager og sjekke om dette er endret.

3. Er det noko spesielt eg må gjera før eg hentar han? Forsikring og anna?

Ja, forsikringen er det lurt å tegne før dere henter fordi det er helg og den forsikringen vi har på Mercedes, som dekker skjulte feil og mangler på valpen, må videreføres innen 24 timer etter at valpen er hentet. Ellers er det bare det dere trenger til valpen når dere kommer hjem og halsbånd og leiebånd for dere som skal kjøre langt og må lufte valpen på veien. Husk også mat og vann til å gi underveis. Matskåler får dere med herfra. Det kan også være lurt å ha med griseøre som valpen kan tygge på i buret.

4. I forhold til mat. Kor mykje og kor ofte?

Dette står også beskrevet i Tips og råd.

5.Er det noko utstyr du anbefalar at eg kjøper inn no mens han er valp og når han vokser opp?

En seng, bur eller teppe til å ha i stuen og noen leker. Gjerne noe de kan bære på og som ikke blir så lett ødelagt. Kosedyr blir fort ødelagt og har i tillegg et fyll som ikke er noe lurt å få i magen.

6. Er det noe eg må vera ekstra obs på i valpetida?

Ja, det er mye dere må være obs på. Jeg prøver å beskrive det meste i Tips og råd. Det viktigste er å følge nøye med og passe på valpen så den ikke spiser eller tygger på noe som er farlig, at den ikke kan komme seg ut på trafikkert vei eller andre farlige ting og at man er konsekvent - dvs at man har de samme reglene hele tiden og at når man har gitt en beskjed så må den gjennomføres.

7. Kva kurs bør eg ta når?

Dette kommer vi tilbake til, men det er lurt å melde seg inn i NISK og å ta kontakt med den avdelingen man hører til for å høre hva de tilbyr eller hvilke andre kursarrangører de anbefaler. Avd. 5, som du tilhører er veldig aktive og flinke. Ellers kommer jo vi til å tilby kurs til de tidene vi mener er riktige for dere og for valpen.

8. Korleis sosialisere den med hunden heime? Golden Retriever.

Hvis du er trygg på at hunden hjemme er snill mot valper så kan du bare la det gå av seg selv.

9. Når og korleis tilvenning til våpen?

Nå er disse valpene vant til mange sterke lyder, men jeg oppdaget faktisk at de synes støvsugeren var litt skummel nå. Jeg har sentralstøvsuger som ikke bråker så mye og har støvsuget rundt og oppi valpekassen da de var mindre, men etter at de begynte å være ute så har jeg gjort det når jeg har satt dem ut. Så, de trenger en forsiktig tilvenning til støvsugeren igjen, der har jeg ikke gjort en god nok jobb, jeg trodde faktisk at det jeg har gjort holdt, men tre uker uten var for mye. Nå har den stått og gått i ett par timer her i kveld, så de har vært nødt til å passere den osv, men det er nok greit med en tilvenning over ett par dager.

Hvis du vil venne Pan til skudd så oppsøker du en skytebane som ligger i skogen. Finn ut når skytingen starter. I god tid før de starter går du et godt stykke unna der de står og skyter (2-3 km). Når de begynner starter du å gå tur med Pan mot skytebanen. Lek, kast godbiter i lyngen som han må finne og prat med lys stemme når skuddene kommer. De vil være svake når dere er så langt unna og blir sterkere etterhvert som dere nærmer dere. Følg med på hvordan han reagerer. Ikke trøst, men lat som om disse lydene er kjempemorsomme: Juhuuu, hør på den fine lyden da 😄😄😄 lys og glad stemme. Ser du at han blir skeptisk kan du stoppe der. Sette deg ned og spise matpakke, leke litt og slappe av. Lat som ingenting. Sitt gjerne til han sovner. La ham sove litt og så kan dere tusle tilbake - fra lyden igjen. Gjør dette noen dager (er vel som regel skyting en til to dager i uken på banene)'til du ser at han ikke bryr seg.

Som regel enser ikke irsksetteren skuddet på jakt, men det er ikke dumt å forberede dem.

Når det kommer til jakten så vær veldig nøye med at det bare er en som feller for hunden til å begynne med, gjerne bare ett skudd den første gangen, så det ikke kommer en kanonade av skudd over hodet på ham.

"

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 22:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

...
23.11 | 11:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

...
14.10 | 21:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

...
14.10 | 21:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE