Valpeblogg

Littavhvertsnakk
"Hvis dere ser på videoen der valpene koser seg med griseører, så ser dere at de tygger på samme øret, samme tyggepinnen og at de stjeler fra hverandre. Det er en av grunnene til at de får griseører og tyggepinner. De lærer seg å tåle at en annen tygger på samme griseøre og de lærer seg at det er greit at en av de andre tar fra dem godbiten. Det tror jeg er veldig greit 😊

Ellers tenkte jeg å si at det er lurt å dra på f eks Europris og kjøpe noen billige gulvtepper og dekke til glatte gulv med. Der h or valpen skal oppholde seg ville jeg lagt slike tepper i en periode nå, mens valpen utvikler seg. Dette med tanke på å unngå å utvikle HD. Jeg vet jo h or trist det er med en hund som blir så plaget at man vurderer avliving når hunden er mellom 4 og 6 år, sånn som vi har gjort med Røa. Nå er hun 8 og vi har ikke flere behandlingsalternativer for å utsette det ytterligere og må ta farvel med henne i nærmeste fremtid. Altfor, altfor tidlig. Derfor tenker jeg at det er veldig greit å forebygge så godt man kan.

Det er også veldig lurt at valpen ikke får i trapper det første året. Vi bærer valpene opp og ned til de har fylt året, og Oda - som nå er tre år - tror fortsatt at hun ikke KAN gå i trapper 😊

Ellers så pleier jeg å lage en mappe som følger med hver valp. Her har det også ligget et skriv med tips og råd og litt huskeliste m.m. for den første tiden med valpen. Jeg har lest igjennom den nå og ser at det er behov for oppdatering. Jeg kommer derfor til å legge det ut her på valpebloggen isteden.

Valpene er jo, som sagt, utrolig rolige og greie. Men, de har èn ting som det er greit å passe på. De er glade i å dra opp, og spise, gress og jord. Det kan være dumt da gress kan være skarpt. Jeg har knurret og sagt nei, men det kan nok hende at de vil fortsette med dette, så det kan være lurt å følge med.

Det ser ut som om valpene er veldig lettdresserte. Hvor myke de er synes jeg er vanskelig å bedømme foreløpig. Det skal bli så spennende å se hvordan det går når de kommer til hjemmene sine og hvordan dere opplever dem.

Hvis dere ser under fanen Rypa/Robbie valper så ligger det noen tips og råd der, og litt om syk valp etc."

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 22:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

...
23.11 | 11:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

...
14.10 | 21:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

...
14.10 | 21:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE