Valpeblogg

Måling av temperatur

Fra i dag begynner vi å måle temperaturen til Mercedes to ganger daglig. Det gjør vi fordi at når fødselen nærmer seg så vil vi få det vi kaller tempdropp. Det betyr at tempen til Mercedes synker til under 37 grader for så å stige sakte igjen.  Dette er det veldig greit å få med seg fordi da vet man omtrent når fødselen vil starte. Litt mer info for de som er interessert:

Temperaturen faller

Når temperaturen går helt ned mot eller under 37,5 grader, er det tegn på at valpene kommer i løpet av et halvt til 1,5 døgn.

Noen tisper går veldig langt ned i temperatur og blir der lenge. Andre går ikke så mye ned og går fortere opp igjen. De siste dagene før forventet fødsel bør du derfor sjekke temperaturen minst to ganger i døgnet. Mål hyppigere når du ser den er på vei ned. Grunnen til at temperaturen går ned er at valpene utskiller hormoner som setter fødselen i gang.

 

Blokkingsstadiet

 

Varer normalt 4-12 timer (unntaksvis fra 2 timer til 1 og1/2 døgn.

Dilatasjon av livmorhals og fødselsvei.

Uro-pesing og graving.

Vil ofte ut-hyppig urinering.

Temperaturfall.

 

Oppblokkingen starter med at temperaturen synker. Vanligvis fødes den første valpen fra noen timer til et døgn etter dette kraftige temperaturfallet. Livmorhalsen, som er lukket under hele drektigheten, vil nå gradvis åpne seg slik at valpene kan komme seg ut. Selve livmoren har små sammentrekninger som tispa ikke styrer selv og som du ikke kan føle. Valpen/valpene presses bakover og mot livmorhalsen.

Under denne oppblokkingen er de fleste tisper svært urolige. Hun går rastløst rundt, legger seg, reiser seg, graver og peser.. Hun vil stadig ut, både for å grave og for å gjøre i fra seg.

De fleste tisper vil ikke ha mat under oppblokkingen.

Temperaturen stiger igjen like før første valpen fødes

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 22:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

...
23.11 | 11:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

...
14.10 | 21:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

...
14.10 | 21:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE