Nyheter om B-kullet

Får beskjed om at siden er full...

8. feb, 2013
Da lager jeg en ny side som er felles for både A- og B-kullet

Thailand er bare deilig :-)

27. jan, 2013
Og det er litt vanskelig å tenke at det er vinter hjemme ;-)
Her et det utrolig behagelig temperatur både på land og i vannet. Vi har det SÅ fint!!! Også vet vi at hundene har det veldig bra og da kan vi slappe godt av :-) Jentene er hjemme med Thomas som hundepasser, så de er i sitt vante miljø. Thomas savner hund så nå blir de nok litt bortskjemte ;-) Siden det var løpetid på gang ville Miriam gjerne passe Bamse og han har det helt topp, er med på jobb og får lange turer og mye kos.

HD resultater

18. jan, 2013
Da har resultatet kommet for 6 av 8
Og alle 6 er fri!!! :-))) Bea var jo B, Bjørk A, Mira A, Oda B, Basse A og Bounty A. Brava og Basco sine resultater må vi vente i ca 3 uker på.

Rypebua's Bea er HD fri!!! :-)

15. jan, 2013
Bea's HD resultat ligger nå ute på Dog Web - og - hun har fått sin første løpetid
Da er det første resultatet klart og Bea er fri for HD. Hun har B hofter og det er A og B som er fri. C er svak grad, D middels grad og E er sterk grad. Herlig!!!

I dag har 7 av Valpene blitt røntget...

14. jan, 2013
Nå må vi bare vente på resultatene fra NKK
Basse, Brava, Bounty, Bjørk, Mira, Oda og Basco har blitt røntget i dag. Veterinæren mener at alle er HD frie, men det gjenstår jo å se om NKK er enige. Det håper vi selvfølgelig ;-)

Neste trening på Krokstad

14. jan, 2013
9.-11.08.2013
Geir har bekreftet ovennevnte dato. Da finpusser vi før jaktprøvene starter ;-)

Facebook

13. jan, 2013
Kennel Rypebua har fått sin egen gruppe på Facebook!
Der kan alle Rypebuere legge ut bilder og historier etc om sine Rypebuahunder :-)

En kjempekoselig tur med B-gjengen

13. jan, 2013
Men fasanen var vanskelig...
Takk for koselig samvær! Alltid like hyggelig å være sammen med dere :-) Treningen ble ikke helt som vi hadde tenkt. Fasanene løp som fasan og gjorde det vanskelig å jakte på dem, så vi gikk tilbake til kontrollerte situasjoner. Men alle hundene fikk vist at de er intense søkere og skarpe på nesen. Det ble felt fugl for Birk, og Freia og Bounty hadde perfekte situasjoner. Det ble skutt for Freia, men det ble dessverre bom. Det skulle felles for Bounty, men Geir skled på blåholka og fikk ikke skutt.

Oooops!

10. jan, 2013
Jeg har glemt å minne dere på ormekur...
Som sist må jo alle ta ormekur før vi reiser ut av Sverige igjen. Jeg har jo skjemaer i bilen, men den står jo på verksted i Elverum... Er det noen som kan få skrevet ut skjema til alle, fra nettet?

Møtested i Säffle

9. jan, 2013
Vi møtes på Krokstad
Geir prøver å møte oss der.
Alle må være der senest halv ti :-) Så er det ut på jakt :-) Dette blir spennende!!!

HD røntgen

8. jan, 2013
Har du husket å bestille skjema fra NKK?
Bea er først ut i morgen og jeg kjenner godt på sommerfuglene i magen... Det er alltid en nervepirrende prosess for oppdrettere når man får svaret på om det man har tenkt ift HD i kombinasjonen man har valgt blir som man håpet. Vi krysser alt vi har for at resultatet blir bra for alle Valpene i B-kullet også!!!

Krokstad

8. jan, 2013
Tid og sted
Jeg fikk nettopp e-post fra Geir. Vi skal møte rett i terrenget kl 10:00 for å få mest mulig ut av lørdagen :-) Og så følger vi opp med en økt på søndag som fullbyrdet det hele :-) Allévillaen er bortleid, så da får vi hytte(r) i stedet. Jeg venter på en Veibeskrivelse til terrenget på Brynsberg, den får jeg jo ikke lagt ut her siden jeg bare har IPad og ikke PC. Jeg foreslår derfor at vi møtes i Säffle og kjører samlet derfra :-) Vi avtaler møtested på telefon, men satser på å samles senest halv ti.

Rypebua's Bjørk er testet for PRA

7. jan, 2013
Dagfinn testet Bjørk for både pra1 og pra4
Og nå er resultatene kommet. Bjørk er fri for både pra1 og pra4!!! :-)

Trening på Krokstad

6. jan, 2013
Informasjon om førstkommende helg
Jeg venter på svar fra Geir om når vi skal være der på lørdag og om vi må ha med ski, eller om vi kan gå på bena. Men, jeg regner med at vi må være der senest kl 12. Der blir jo tidlig mørkt nå. Som sist må vi ha med sengetøy, mat og drikkeog det vi trenger til hundene. Vi kan jo vurdere å spise middag i Säffle eller om vi skal lage felles middag på huset? Ellers er det viktig å ha med sokker og varmedekkenene til hundene :-) De som har meldt seg på er Anders og Bounty, Roger og Mira, Petter og Freia, Bjørn Erik og Basse, Dagfinn og Bjørk og jeg med Oda. Er det noen som ikke har meldt seg på, men har lyst til å være med, så er det fortsatt mulig å melde seg på.

Hva skjer på nyåret?

27. des, 2012
Først er det trening på Krokstad og så kommer Rypebuamesterskapet på hytta!
Treningen på Krokstad blir fra lørdag 12 til søndag 13/1. Vi reiser på morgenen lørdag og trener halv dag lørdag og halv dag søndag. Rypebuamesterskapet går av stabelen helgen 15-17/2 med trening på lørdag og mesterskap på søndag. Mesterskapet er åpent for alle Rypebuavalper og vi deler inn i UK og AK. Dette blir en sosial og hygelig helg, og vinneren av Rypbuamesterskapet får en flott premie og heder og ære :-) De som vil være med må melde seg på med Mail til rypebua@gmail.com Det er jo begrenset med sengeplasser på hytta, så dersom vi blir mange må vi finne alternativer :-) Påmeldingsfrist er 10/1-13.

Jul i fjellet

27. des, 2012
O' herlige juletid :-)
Vi storkoser oss i fjellet og har hatt fine turer i tung snø. Oda er flink jente og selvom det er veldig lite fugl nå (er ofte det i julen) har hun funnet fugl hver gang hun har vært ute. Hun har også fått prøve seg på en snørekjøretur, og den jenta er det trekk i!
Julaften reiste vi hjem for å feire sammen med Lene's familie. En veldig hyggelig julekveld som hadde alt, god mat, god stemning, glade barn og maaaaange gaver :-) Første juledag feiret vi med Trygve sin familie og det var like vellykket som alltid, moren til Trygve hadde laget berdens beste koldtbord, som vanlig :-) Stappmette satt vi oss i bilen og kjørte opp til hytta igjen.

Skjema for avlesing av HD bilder

18. des, 2012
Gjøres på www.nkk.no
Nå har jeg vært inne på "min side" på hjemmesiden til NKK og bestilt avlesing av røntgenbildet som skal tas av Oda den 14/1-13. Dette må bestilles og betales i god tid før vi tar bildene. På "min side" ligger det en det flere alternativer og vi går nå inn på rekvisisjon AD/HD og fyller inn registreringsnummeret til hunden og betaler kr. 215,- Der velger vi også Dyreklinikken som skal ta bildene, Rngerike Dyreklinikk. Da leses bildene av, så fort de overføres fra Dyreklinikken til NKK.

HIPP HIPP HURRA!!!

17. des, 2012
Gratulerer med ett års dagen i dag :-)
I dag er det ett år siden 12 nye Rypebua valper kom til verden. På denne tiden hadde Runde Rypa hatt temp drop og vi ventet og ventet. Fødselen startet på ettermiddagen og den første lille jenta så dagens lys :-) deretter kom det jente på jente og vi lurte veldig på hvor det ble av gutta... Vi visste jo at det ble mange denne gangen også for vi hadde jo sett 12 hoder og ryggrader på røntgenbildene. Vi hadde så mange gode kjøpere både på tisper og hanner og så skulle vi jo ha hannhund selv også. Endelig, etter 5 tisper kom den første hannen og jeg gikk ut til Trygve, NÅ kom hannen :-) Så kom en jente til og til slutt lå det 8 tisper og 4 hanner i valpekassa <3 Når vi ser dem i dag synes myrsnipemor fortsatt at de er nydeligst og flinkest av alle og vi er så utrolig glade for at alle har fått så gode hjem! Bedre valpekjøpere kan man rett og slett ikke ønske seg! Gratulerer så mye med dagen Bea, Mira, Bjørk, Brava, Oda, Vilja, Lykke, Basse, Basco, Bounty og Birk!!!

Stille før Jul :-)

10. des, 2012
Julestria går ut over hjemmesiden
Det er ikke plass til så mye annet enn juleforberedelser for tiden :-) Det er jo veldig hyggelig, selvom jeg et usikker på om hundene er enige... Men, i dag skal vi bake pepperkaker med nieser og nevøer og hundene gleder seg til besøk, da blir det mye kos :-) Ellers planegger vi vinterens valpetreff på hytta og venter på program fra Geir Kjellmann for valpetreffet i Säffle :-) Der er det fortsatt mulig å melde seg på :-) Ha en koselig førjulstid alle sammen :-)

Oda har fått vaksine

5. des, 2012
Ettårsvaksinen, litt for tidlig
I går var Oda hos dyrlegen for å sjekke om øyekataren hun har hatt var borte. Det var den :-) og da vaksinerte vi samtidig. Egentlig kan dere vente til mars, da behøver dere ikke å revaksinere igjen før det har gått to år (med unntak av for kennelhoste). Når vi tok den nå, så må vi vaksinert igjen om ett år. Det er greit for meg, da jeg uansett pleier å vaksinerte alle årlig.

Snart ett år!

1. des, 2012
Da er det tid for ettårsvaksine og de som vil kan gå over til voksenfôr.
Det haster ikke, men dere kan jo begynne å tenke på at Valpene skal ha ettårsvaksinen snart. De som ønsker det kan også bytte til voksenfôr, men det gjør ingenting om de fortsetter på valpefôr en stund til. Vi har nettopp bestilt en ny 20 kg sekk med valpefôr til Oda. Det virker ikke som om de er ferdig utvokst enda og da er det bare en fordel å gå på valpefôr en stund til. Husk bare at det er viktig å blande gammelt og nytt fôr i noen dager, når dere går over til nytt fôr, så unngår dere at hundene får diaré :-)

Fine turer i fjellet

1. des, 2012
I dag var det Oda's tur igjen
Jeg har hatt litt over en uke på hytta igjen og har hatt mange fine turer. Det har vært nydelig føre, hardt under og nysnø oppå, men nå har det kommet ganske mye nysnø, så det begynner å bli litt tungt for hundene. Inntil nå har de gått oppå. Trygve har vært oppe i helgene og i går var mamma Rypa ute igjen. Hun hadde 3 flotte fuglearbeid på rype med reis og komplett ro, og ett på orrfugl. Bamse har også hatt mange fine arbeid. Oda har også funnet en del fugl, så også i dag. hun jobber jevnt og trutt og gir aldri opp, selvom det kan være langt mellom rypene. I dag hadde hun to veldig fine arbeid med reis og hun er dønn rolig :-) for ett par dager siden hadde hun en støkk også og satt seg på 5 meter. Er i grunnen veldig fornøyd med henne :-) i morgen reiser vi hjem og da blir det ikke flere turer på hytta før til jul...

PRA (Pro Retinal Syndrom)

30. nov, 2012
Ingen grunn til engstelse
Jeg har fått noen meldinger i dag, fra flere som er engstelige for at deres Hund skal utvikle øyesykdommen pra. Det er ingen fare for at en bærer utvikler sykdommen, ifølge det som blir opplyst. Det er kun hvis man parrer bærer+bærer, eller en som er affisert, at valpene kan bli syke :-)

Gentesten viser dessverre at Neadalens Rypa er bærer...

29. nov, 2012
Det vil si at bare 50% av valpene kan være arvelig fri...
Nedenfor følger en oversikt over hvordan avkommene kan påvirkes. I vårt tilfelle er heldigvis Robbie fri, så da blir resultatet Fri+bærer=50% av Valpene kan være arvelig fri og 50% kan være bærere. En bærer vil ikke utvikle sykdommen, men MÅ parres med en som er fri, som dere ser av skjemaet nedenfor. Dette var veldig overraskende for oss, vi trodde ikke dette lå i linjene til Rypa. Det betyr dessverre også at de avkommene som skal brukes i avl, bør testes for dette genet i forkant av parringen, slik at man ikke risikerer å parre to bærere.

Foreldre

 
Avkom

Hver valp

Fri x Fri X = Alle blir friske
Fri x Bærer X = 50 % sannsynlighet for friske
50 % sannsynlighet for å være bærer
Fri x Afisert X = Alle blir bærere
Bærer x Bærer X = 25 % sannsynlighet for friske
50 % sannsynlighet for å være bærer
25 % sannsynlighet for å bli afisert
Bærer x Afisert X = 50 % sannsynlighet for å være bærer
50 % sannsynlighet for å bli afisert
Afisertx Afisert X = Alle blir afisert

Påmeldinger til Krokstad og HD røntgen

25. nov, 2012
Flere har meldt seg på :-)
Krokstad:
Bounty,
Bjørk,
Mira,
Basse,
Oda og
Freia.

HD røntgen:
Bjørk,
Lykke,
Mira,
Basse,
Bounty og
Oda.

Det er fortsatt mulig å melde seg på til begge deler.

Gentesting av Rypa

21. nov, 2012
Testen er tatt
I dag har Rypa og jeg vært hos veterinæren og tatt testen vi fikk tilsendt for å se om Rypa er bærer av øyesykdommen pra4. Den er nå på vei til England, så da er det bare å vente på resultatet. Vi håper selvfølgelig at Rypa testes fri, da det vil bety at alle Valpene i B-kullet er arvelig fri.

11 måneder i dag!

17. nov, 2012
Gratulerer med 11 måneders dagen :-)
For ett år siden var Rypa rund som en julegris og vi var veldig spente på hvor mange valper det var inne i den kjempestore magen. Og, nå er de allerede 11 måneder! Utrolig :-)

Klubbmesterskap/fasancup i NISK Avd.1

11. nov, 2012
Rypebua's Brava ble Nr 2 i unghundklassen!!! :-)))
Det var moro å se Brava i aksjon på lavland i dag. Hun jaktet bevist og i flott fart og stil, helt uavhengig av makker. Det resulterte i et flott fuglearbeid med komplett ro og dermed kvalifisering videre til finalen :-) I finalen var det ett slipp per hund à 20 minutter. Brava gikk fortsatt et meget godt, vel anlagt og forutsigbart søk i fin kontakt med Per. Hun hadde en stand inne i krattet, men dessverre var det bare restene etter en fasan, som var tatt og det lå bare masse fjær igjen. Forøvrig var det ikke fugl i noen av unghundene sine slipp og Brava ble rangert som nummer to på søk :-) En flott prestasjon av en så ung frøken og vi gratulerer Per og Marit Engebakken :-))))
11. nov, 2012
Flere fra Rypebua stilte, også Røa da :-)
Røa, Mercedes, Aya til Ole og Oda stilte også, Røa hadde 2 fuglearbeid og Mæsj 1 nydelig arbeid med reis og komplett ro og de gikk videre til finalen, der Røa hadde 1 støkk og ett fuglearbeid med reis, men hun fant faktisk ut at hun skulle gå etter fugl i dag... Aya hadde et komplett arbeid i kvaliken, men fuglen viste seg dessverre å være en and! Oda var litt opptatt av makker i starten av begge slipper sine, og skjønte ikke helt hvorfor hun var der. Ganske tidlig i første slipp blir hun stille inni et kratt, så kommer en fasna flygende og så kommer Oda, som lar seg roe fint. Da ble det litt mer sprut over søket, men vi hadde jo ikke sett standen så hun fikk ikke noe tellende. Vi hadde egentlig ikke tenkt å stille Oda, men siden hun gjorde det så bra på utstillingen hadde hun jo store sjansen til å bli totalvinner, hvis hun hadde kommet videre til finalen, så da MÅTTE vi bare prøve :-)

Rypebua's Bea har vært på utstilling :-)

10. nov, 2012
Fellesutstillingen i Midt-Norge
I dag stilte Bea i juniorklassen på Fellesutstillingen i Midt-Norge og hun fikk Very Good :-) Hun var, i følge dommer Aase Jakobsen, av meget god type, men trenger mer tid på å utvikle seg.

Dato for HD røntgen

8. nov, 2012
Mandag 14/1-13 fra kl 1530
De første kan komme kl 1530 og de andre kl 1700. Gi meg beskjed på SMS hvem som kommer når og hvis noen vil sende hunden med oss andre :-)
Skjema for avlesing av bildene kan ikke bestilles før Valpene har fylt ett år, så vi må vente til 18/12-12. Legg det gjerne inn som en reminder på kalenderen, så husker vi det :-)

HD røntging

8. nov, 2012
Når hundene har fylt ett år kan de HD røntges
Som vi lovet arrangerer vi en felles tur til Ringerike Dyreklinikk og veterinær Tord Lien for å HD røntge hundene i B-kullet. Jeg venter på en tilbakemelding om hvilken dato det passer å ta i mot såpass mange, som jeg regner med at vi blir, og får svar i løpet av dagen i dag. Det blir en dato i januar. Dere som bor litt langt unna anbefales å reise til Strinda Smådyrklinikk i Trondheim (tlf.: 73 94 40 22) eller til Dyreklinikken i Bamble (tlf.: 35 97 24 00) Når vi har fått datoen må alle gå inn på "min side" på NKK's sider og forhåndsbestille avlesing av bildene. Det koster ca 1200 kr for HD røntgen, narkose og oppvåkningssprøyte og kr 215,- for NKK's avlesing.
Litt om hvorfor det er nødvendig å HD røntge: Å kjenne til HD status er viktig for alle oss som er glade i hundene våre. Dersom det skulle vise seg at hunden har hd er det forebyggende tiltak som kan iverksettes umiddelbart, for å gi hunden bedret livskvalitet på sikt. Det er også veldig viktig for oss, og for alle som går med tanker om å avle på sin Rypebuavalp at alle blir HD røntget. Kjent HD status er et krav for å bli godkjent som avlshund og det er da også viktig å kjenne denne statusen på søsknene. Samtidig er det viktig for oss å se hvordan kombinasjonen Rypa/Robbie har blitt på dette området. Det er dessverre IKKE det samme hvor man HD røntger hunden sin. Det er ikke alle veterinærer som er like flinke på dette området og irsk setter er ekstra vanskelig å røntge fordi de er veldig spisse i ryggen og mange har litt skjevt bekken. Et dårlig bilde kan gi feil status og det er dessverre mange eksempler på at hunder får feil diagnose og må røntges omigjen etter ett år. Det er derfor vi reiser til Hønefoss, for der er vi trygge på å få riktig resultat, enten det er HD eller (forhåpentligvis) ikke. Dato for felles røntgetur kommer i løpet av dagen. Hvis det er noen som ikke har anledning til å være med ordner vi det slik at hunden kan bli med en av oss andre :-)

Oda's utstillingskritikk

5. nov, 2012
Rypebua's B-Carrera
Litt under middels stor, meget god type. Godt hode, kunne hatt litt mer stopp. Utmerket over og underlinje og kropp. Meget gode vinkler og benstamme. Parallell foran og bak. Utmerket pels og farge. Meget gode bevegelser.

Excellent, 1 konk, CK, 1 BTK, BIM

Utstillingsresultater

4. nov, 2012
WOW!!! Dette var GØY!!!!
Oda (Rypebua's B-Carrera), Bjørk og Mira fikk Excellent alle tre!!! Fantastisk og uuuutrolig morsomt! I tillegg fikk Oda CK, 1BTJ, 1BTK og ble BIM!!! :-)))))) Jeg tok veldig feil i det jeg skrev i går... :-))) Lille Oda på bare 10 md ble jo best av ALLE tispene!!! :-))) Og, ikke nok med det, Rypebua's Mercedes fikk også Excellent og Rypebua's Aslan Very Good :-))) En meget bra da i utstillingsringen for Kennel Rypebua :-))))

Utstilling

3. nov, 2012
I morgen skal vi på spesialutstilling for Irsk Setter :-)
NISK Avd. 1 avholder spesialutstilling for Irsk Setter i morgen og vi skal stille med Oda og Mercedes. Det blit spennende, men vi har ikke de store ambisjonene. Håper på Very Good :-) Bjørk og Mira skal også stilles der, så småjentene konkurrerer mot hverandre, men alle kan jo få samme premie. Det er først hvis de får Excellent m/CK og skal inn og konkurrere med de voksne tipsene m/CK at det blir konkurranse, og dit kommer vi nok ikke :-)

Krokstad 12.-13. Januar

30. okt, 2012
Trening med felling av fasan
Helgen 12.-13. Januar har vi fått tilbud om trening med Geir Kjellmann på Krokstad. Vi får også med oss en egen skytter, som feller fugl for hundene våre. Dette er en flott mulighet til å få felt fugl og dermed utvikle samarbeidet enda bedre, samt til å få rettet opp i eventuelle feil i fuglesituasjoner :-)
Det var jo egentlig meningen at vi skulle dit den siste helgen i november, men da har ikke Geir anledning til å være sammen med oss. Vi har mye å lære av Geir så det er jo absolutt en fordel at han er instruktør. Samtidig tror jeg det er bra for valpene å få litt mer tid til å modnes enda mer før vi trener mer på tamfugl. Da har de fylt ett år og nye utfordringer melder seg :-) Hvis du har lyst til å være med, så gi meg beskjed så snart som mulig, gjerne på sms. Prisen er kr. 1500 pr hund for trening i to halve dager, med instruktør. I tillegg kommer bokostnader kr 3000 for leie av villaen, hvis vi skal bo der. Summen deles på antall senger vi benytter. Den fuglen som felles får vi med oss hjem (kanskje vi kan bruke den til en felles jegermiddag i løpet av vinteren?) og da betaler vi kr. 300 pr felte fugl.

Trening med felling på Krokstad

29. okt, 2012
Mail fra Geir
Jeg har fått svar fra Geir og da ble det helgen 12.-13.januar. Mer info kommer senere i dag.

En uke hytta

28. okt, 2012
Sol, snø og ryper :-)
123 hjemmeside har hatt problemer, så jeg har ikke kommet inn på noen dager... Men, nå ser det ut til å være i orden :-) Oda, Bamse og jeg har vært på hytta siden forrige søndag og vi har hatt mange flotte turer i fjellet. Det har vært strålende sol, men en del sterk vind, og en dag var det til og med snøstorm. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å slippe Oda i fjellet, ettersom hun gikk etter på den fasanen hos Stian og gjentok det i fjellet helgen etter. Men, jeg trente mye sitt på avstand jordet hjemme og var spent på om det utgjorde en forskjell. Jeg så at fuglen trykket bra, da Bamse hadde fuglearbeid og da slapp Oda til også. Hun har hatt fine arbeid og er komplett rolig igjen :-))) I dag imponerte hun meg også, med å vise det jeg tolker som jaktvett. Hun hadde hatt to fuglearbeid, ett med reis og ett uten, da hun i medvind jobbet seg inn i et område og plutselig legger seg ned. Jeg trodde først at hun skulle ta vekk is fra potene, men så så jeg at hun lå i stand. Jeg ba om reis og hun reiste helt presist enkeltrype og var helt rolig. Årsaken til at hun la seg ned tror jeg var at hun var redd for å komme for tett på fuglen. Hun har hatt flere fine arbeid denne uken og mammaen er veldig fornøyd :-)

10 måneder!

17. okt, 2012
Tiden flyr!
I dag er valpene 10 måneder gamle ;-) Det er nesten utrolig at de er blitt så store allerede... De lå jo nettopp i valpekassen :-)
Gratulerer med dagen :-)

Nytt om Bea og Lykke :-)

15. okt, 2012
John Olav og Bea koser seg på jakt :-)
Og i går felte han rype for Bea i en helt perfekt situasjon. Da John Olav gikk for å plukke opp rypa, kom Bea ham i forkjøpet, hentet fuglen, kom inn og satt seg hos pappa'n sin og leverte pent :-) Av en eller annen grunn har hun funnet ut at hun skal sette seg på skuddet, men hun er også akseptabelt rolig på støkk, setter seg på 50 meter :-))) Tidligere har John Olav felt orrhame for Bea, også da i et perfekt fuglearbied med reis og ro! Forøvrig er hun veldig rolig, i alle situasjoner:-))) Veldig moro å høre at det går så bra!!!

Ottar og Lykke har vært på jakt igjen i helgen og Lykke hadde 7 fuglearbeid med komplett ro, og Ottar felte to ryper :-)))

Vi har vært på hytta i helgen og hadde kjempefine turer, på lørdag trykket rypene veldig, men i går kom det 5 cm snø og rypene gikk på langt hold.

Flott trening i dag også - og - pappa Robbie er fri for PRA :-)))

11. okt, 2012
Lykke, Mira og Bounty var flinke!
I dag var det Lykke, Bounty og Mira sin tur hos Stian. Bounty er gutt og litt mer umoden enn jentene, men han tok flotte stander, han hadde bare veldig lyst til å gå frem. Det ble bedre etterhvert og han trente også på ro ved fasaninnhegningen, noe han mestret veldig bra!! Det var vanskelige forhold i dag, lite vind og det lille som var gikk rundt. Det førte til at Mira mistet strålende og støkket på de to første fuglene. Hun var i line, så det gikk bra :-) Men, det siste forsøket ble helt perfekt, nydelig stand og ro. Hun kastet seg også i en nydelig Rypastand og løste ut selv, på et sete :-) Lille Lykke har vokst mye siden sist, også i fuglesituasjonene. Hun hadde to nydelige arbeid og var helt uinteressert i fuglen når den hadde fløyet. Veldig moro å se :-))) Stian skrøt i dag også og mente at dette er akkurat slike hunder vi vil ha, de roer seg veldig fort når fuglen har lettet, er fri for stress, veldig godt gemytt og veldig talentfulle :-) Det liker vi å høre :-)))

Og så fikk vi den gode nyheten at pappa Robbie er testet fri for den arvelige øyesykdommen PRA :-)

Dette var bra!

10. okt, 2012
Stian er en dyktig kar :-)
Basse, Bjørk og Oda fikk prøve seg på rapphøns først i dag. Deretter prøvde Bjørk og Oda seg i fritt søk på fasan og rapphøns, som finnes i terrenget. Basse fikk en ny rapphøne, da han trenger litt mer tid før han slippes fritt. Bjørk imponerte i dag, både søksmessig og i fuglebehandling. Fy flate for noen Rypastander hun tar! Vakkert å se på!!! Hun avsluttet med et perfekt arbeid på rapphøne :-) Basse startet litt viltert og ukonsentrert, men hadde to fine situasjoner med ro og avsluttet med et flott arbeid på rapphøne der han først sto på langt hold, avanserte frem og inntok en nydelig stand og var komplett rolig :-) Stooor framgang. Oda hadde et flott arbeid på rapphøns i første runde, fritt søk, stand og ro. Deretter fritt søk der heun tar en usikker stand på fot, foter seg inn i en støkk på fasan og da sprakk hun... Vi prøvde derfor med en fasan til etter en stund, og da sto hun usikkert på fot og Stian flyttet litt på seg for å se etter fasanen og dermed tråkket han den opp. Oda var rolig :-) Fin trening og sprek fugl, med en dyktig instruktør :-) Jeg likte ham selvfølgelig ikke noe mindre da han mente at vi hadde truffet veldig bra med denne kombinasjonen mellom Rypa og Robbie :-))) Nå blir det spennende å se på Bounty, Mira og Lykke i morgen -)

Fasantrening :-)

8. okt, 2012
Veibeskrivelse
Nå er det like før og jeg gleder meg!!! Trygve stilte Mercedes på Mjøsprøven I i går og der var fasanen vanskelig, det luktet lite og den trykket voldsomt. Så det blir veldig spennende å se hva vi får til på onsdag og torsdag!!!

For å komme til gården til Stian må vi kjøre over brua inn til Årnes (når vi kommer fra oss). Rett etter brua tar vi til venstre i rundkjøringen og følger Glomma (forbi et gatekjøkken og elveleiet til "Elvekongen") i ca 300 m og tar til høyre inn Løkenveien. Deretter er det første vei til venstre og da kommer vi til Stian :-)

Jakt med Ingemar

7. okt, 2012
Det ble ikke noen felling for Oda...
I går hadde vi kjøpt dagskort i Ljørdalen og Ingemar skulle prøve å få felt fugl for Oda. Der er det jo, som sagt, lov til å felle ėn rype pr jeger pr dag. Men, det var ikke fugl... Det hadde snødd litt på morgene og sluddet og blåste når vi var ute og vi trodde fuglen ville sitte i hvitmosen og i steinura, men dengang ei. Oda jobbet bra og hun fikk også prøve seg i samslipp med Bixi. Oda jaktet selvstendig, men var litt opptatt av hvor Bixi befant seg innimellom :-)

WOW!!! For en tur!!!

5. okt, 2012
Oda imponerer!!!
Det ble til at vi tok med Oda ut i stedet, uten langline :-) Solen skinner og det er god vind så vi tenkte at vi trener i stedet for å jakte. På to og en halv time har Oda hatt 5 fuglearbeid med reis og komplett ro! Pluss 4 stander der fuglen lettet før jeg kom opp. I tre av dem var hun akseptabelt rolig (mellom 5 og 10 m etter) og i det siste var hun komplett rolig. 2 støkk hvor hun gikk ca 10 m etter på den ene og satt seg på tilrop 100 m fra meg på den andre. I de fleste situasjonene var det enkeltfugl, ett par med 2 og i det ene fuglearbeidet, som var helt rått - der hun samarbeidet med meg og reiste i etapper til vi så høna foran oss, lettet det åtte ryper og Oda rørte ikke en muskel, uten at jeg sa noe. Det er så utrolig moro!!! :-))) Ja, vi burde kanskje ha koblet og gått hjem før, men hun er så rolig i hodet sitt og koker ikke over. To av fuglearbeidene hadde hun også i medvind på vei hjem, så nå knakk hun plutselig medvindskoden også :-)

Høstferieuke

5. okt, 2012
Denne uken har jeg vært på hytta for å trene hundene
Men, det har vært dårlig med fugl... Mandag var stengt for trening og jakt pga elgjakta, men på tirsdag hadde jeg en fin, men fugletom tur i fjellet. Og på onsdag var det så tett tåke, så tett regn og så sterk vind at det bare var å holde seg på hytta... Oda har vært ute flere dager og hun jobber veldig bra. Innimellom, når hun går med høyt hode og danser i vinden er hun en fryd å se på :-) I motvind og sidevind går hun helt supert, men hun har enda ikke knekken koden helt i medvind. I går kom Trygve opp igjen og han er nå ute og jakter skogsfugl med Røa. Når han kommer tilbake skal vi ut med Oda og i morgen skal vi jakte med Rypa og Bamse. Da skal Oda hvile for på søndag skal hun og jeg gå i et annet terreng, der det er lov til å jakte ryper, med Ingemar. Da håper jeg vi får fellt fugl for henne ;-) Trygve skal stille med Mercedes på Mjøsprøven I og det blir veldig spennende :-)

En rolig helg

30. sep, 2012
Det er elgjakt
Og da vil elgjegerene ha terrengene i fred. Så denne helgen har vi for det meste slappet av og kost oss på hytta. På lørdag hadde vi invitert gode venner og familie på fårikål. Det er god mat, det. Drikken som serveres til er ikke så værst den heller :-) På søndag gikk jeg en tur med Oda på Gnolla (rett ovenfor hytta) og hun går fortsatt veldig fint og jobber iherdig. Hun hadde ett par stander, men løste ut. Hun behynner nok å forstå forskjellen på kald og varm vitring :-)

Fasantreningen

25. sep, 2012
Vi deler oss for å få mest mulig ut av treningen :-)
Vi blir 6 hunder og for å få kvalitet på treningen deler vi oss, slik at vi blir 3 hunder ad gangen. Prisen blir kr. 500 delt på 3 + kr 250 pr fasan vi velger å sette ut ekstra. Stian har også en voliere der vi kan trene ro bak nettingen, dersom det er nødvendig. Dette tror jeg blir bra!!! :-) For å få mest mulig tid mente Stian at vi burde være der kl. 1500. Greier dere det? Hvis ikke, gi meg beskjed så ser vi hva vi får til, om noen kan komme tidlig og noen litt senere.
Jeg setter op følgende (hvis det passer bedre den andre dagen, så ring meg)
Onsdag 10/10: Bjørk, Oda og Basse
Torsdag 11/10: Mira, Lykke og Bounty
Jeg vil være der begge dagene, men trener bare med Oda på onsdag.

Et varmt oppdretterhjerte <3

23. sep, 2012
Må bare dele disse meldingene fra Ottar og Bare Lykke!!!
(alle spørsmålstegnene var smiletegn i tekstmeldingen)
En syk dag!!!! Denne helgen har vi hatt ca 5 stand hver dag. 4av 5 kjempe flotte. Dvs hun står når rypene fyker opp. Jeg har faktisk ikke løsnet et skudd. SÅ i dag bestemte jeg meg for å skyte dersom vi hadde god stand. Det har medført 3 ryper!! Hver gang har ikke Lykke rørt en muskel når rypene føk opp eller når det smalt. Rå opplevelse å skyte 3 ryper - 3 skudd og 3 flotte stander����������������������������������������. Nå hviler vi før vi skal ut på en liten tur i kveld. Siste dagen i morgen. 4 dager holder tenker jeg. Både for Far og "datter". ��������
Og i kveld kom denne: Kveldsturen ga nok en flott stand og en rype til. Det er lov å bli litt rørt og stolt av den lille hjerteknuseren da? Og -JA! Det er det lov til :-)))
Vi har vært ute med Oda i dag, bare trent, og hun hadde 1 fuglearbeid med reis og 6 uten reis!!! Rolig i oppflukt :-))) Dagfinn har vært i Femunden og trent med Bjørk og hadde ett helt perfekt fuglearbeid i dag og da var Dagfinn kjempeflink og koblet og dro hjem :-)

Enda en fin treningstur med Oda :-)

22. sep, 2012
Frøken Oda behersker nyslått fugl!
Trygve stilte Røa på jaktprøve i Ljørdalen i dag. Hun var med til siste slutt og tok stand i sitt siste slipp, så kom makker og tok opp fuglen... Da tok den samtidig fra Røa en 2.VK :-((( det var nemlig bare en hund til med fuglearbeid... Ergelig!!!

Men, så var det Odamor da :-) Oda og jeg dro til Bittermarka for å trene. Det blåste veldig kraftig så jeg var ikke så optimistisk, men da fikk vi ihvertfall en tur. Jeg passet på at vi startet i motvind og Oda revierte nydelig foran meg. Vi hadde gått en tre kvarters tid, tenker jeg så støkket jeg 4 ryper. Oda er 150 m nede på venstre flanke. Jeg så hvor fuglene slo seg ned og Oda kommer opp fra venstre og kaster seg i stand på setet. Hun vifter med halen og viser at hun er usikker, løser ut og utreder på setet. Nå vet jo jeg hvor rypene sitter og følger ekstra nøye med på Oda. Fugl som nettopp har flyttet på seg (nyslått fugl) lukter jo lite og er vanskelig. De trykker ofte dårlig. Oda ligger og rir på vinden, det napper i nesen og hun tar stand. Står en god stund, mens jeg er på vei opp til henne, men løser ut, revierer tett fremover og fester ny stand. Jeg kommer opp til henne, vi reiser og Oda setter seg av seg selv på enkeltrypa som letter :-)) Masse ros og vi roer oss før Oda utreder. Veldig flink jente og veldig fornøyd mamma, som kobler og går tilbake til bilen :-))) Frøken Oda kan bli morsom fremover, hun :-)))

John Olav har felt orrfugl for Bea :-)

21. sep, 2012
Gratulerer!!!
Veldig bra og gøy å høre :-) Da er det felt fugl både får Vilja og Bea :-)

Utstillingskurs

20. sep, 2012
Vi samles en kveld for å lære om utstilling
Det er viktig å øve før man stiller på utstilling også, slik at man får vist frem hunden på best mulig måte :-) Vi arrangerer derfor et utstillingskurs torsdag i neste uke (27/9) kl 1730 (det blir tidlig mørkt nå...) her på Solbakken. vi skal øve på å løpe pent i ringen, og på å stille opp hunden for dommeren :-)

Gi meg tilbakemelding på hvem som kommer, så snart som mulig :-)

Kanskje noen har lyst til å bake kake også???

Trening på fasan/rapphøns

20. sep, 2012
Trening på Årnes, andre uken i oktober
Det er jo lite fugl i fjellet nå og jeg tenkte det kunne være fint å få trent litt på fasan/rapphøns, med hundene i fritt søk (gjerne med line). Dette er også en fin forberedelse for de som har lyst til å stille på en av de sene lavlandsprøvene. Jeg har defor snakket med Stian, som har både rapphøns og fasaner og dit kan vi komme og trene på ettermiddagen. Han har to jorder der det både er utsatt fugl, og vi kan kjøpe ekstra fasaner (kr 250 pr fugl) og trene kontrollert på. Jeg må bare vite hvor mange som vil være med og hvilken ettermiddag som passer :-) Når vi har antallet får vi en fast pris. (Han nevnte at trening en hel dag koster kr 500,- på den fuglen som er i terrengene, men dette blir jo en halv dag kan man vel si) Vi kan da trene hele kvelden og Stian hjelper oss med fugl etc. Kan dere som har lyst til å være med gi meg en tilbakemelding før kl 1500 i morgen (21/9)?

9 måneder og "lovlige" :-)

18. sep, 2012
I går var valpene 9 måneder, da åpner mulighetene seg :-)
Nå har de lov til å stille på jaktprøve og de kan stille på utstilling og få tellende resultat :-) NISK Avd. 1, har en utstilling i Rælingen den 3. November. Påmeldingsfristen er 3. Oktober. Det hadde vært moro å stille flere av valpene der :-) Har du lyst til å være med så gå inn på www.nisk.no og les mer om utstillingen og påmelding.

Stolt "mamma" :-)

17. sep, 2012
Treningstur med Oda i dag
I dag tok jeg med meg Oda på en treningstur i Bittermarka. Vi gikk langt inn i terrenget og Oda gikk virkelig fint. Hun fløt på vinden og var en nytelse å se på. Dagen startet med regn og tåke, så vi startet høyt. Ingen ryper og Oda jobbet iherdig. Vi dro oss ned mot myrene og jeg ser at Oda begynner å reviere tettere. Plutselig står hun og i samme sekund letter et kull med ryper. Hun kom for tett på og gikk friskt etter noen meter... Jeg går ned på setet, setter Oda og prater rolig, men bestemt til henne og sier at dette var jeg ikke fornøyd med. Når hun har roet seg en stund, slipper jeg henne på igjen. Hun gjør noen fine slag, begynner å reviere tett igjen og støkker 4 ryper. Får satt henne etter noen meter og nå tar vi en rolig og alvorlig prat med mørk stemme, der jeg sier at dette er ikke sånn vi gjør dette her (hun forstod helt sikkert alt). Hun måtte sitte lenge på setet før jeg slapp henne på igjen. Hun fortsetter det gode søket sitt og det er en fryd å se hvordan hun bruker vinden. Telefonen ringer, og i det jeg svarer (det er Trygve) går Oda forsiktig inn i stand, jeg legger telefonen i lomma og går opp, får tak i lina og så letter fuglen. Oda setter seg og får masse ros. Nå skal vi bare utrede så går vi hjem, tenker jeg. Trygve hørte alt sammen og var veldig fornøyd :-) Oda skal bare få utrede før jeg kobler, men så slår hun seg ned i vinden og fester ny stand. Hun er litt usikker, men jeg går opp Og tar tak i lina og hun fester standen skikkelig. Vi reiser og hun går inn i ny stand, ny reis og der letter Rypa, 5-10 m foran oss. Oda setter seg uten at jeg sier noe og så letter det en rype til og hun er fortsatt rolig :-)) NÅ kobler vi og går en time tilbake til bilen i bånd. Det siste arbeidet var så fint at jeg vil at hun skal huske det og jeg ville ikke risikere at hun får en ny støkk nå. Det som var veldig moro var å se hvordan hun lærte fra situasjon til situasjon, først for tett på, så en støkk, så en stand ganske tett på og til sist sto hun på 30 m først og reiste frem til 5-10 m. Veldig, veldig moro!!! :-)))

Første del av jakta over...

16. sep, 2012
Men, neste helg er det på han igjen :-)
Vi har hatt fine dager, selvom det ble en helt annerledes jakt i år. Vi har bare gått i skogen og jaktet på skogsfugl, mens det vanligvis er rypejakta som står i høysetet for oss. Nå har vi alltid likt å jakte på skogen også, det er veldig spennende, men vi synes det er mye vanskeligere både for oss og for hundene. Vi har faktisk ikke sett en eneste rype, men til gjengjeld har vi hatt mange situasjoner på tiur. Det ble ikke felt flere, det var vanskelig å komme på skuddhold, men hundene har vært veldig flinke. Bamse har alltid vært god på skogen, men nå har jammen Mercedes blitt rågod hun også :-))) Til og med Røa, som har pleid å gå litt for stort for skog, har fungert kjempebra og Rypa har jo alltid hatt et nydelig søk på skogen. Oda har også fått være med litt. Jeg har gått på fjellet med henne, uten hagle, og hun utvikler seg for hver gang vi er ute. I forigårs gikk jeg bare og koste meg og så på hvordan hun revierte i motvind, kontakten hun holder og måten hun bruker vinden på, samt hvordan hun jobber på godlukt og fot. Det ser faktisk veldig lovende ut :-) Dessverre var det ikke fugl og det er jo veldig synd for en unghund som jobber så godt... I går fikk hun derfor være med en ettermiddagstur på skogen, og også her jobbet hun veldig bra! Hun gikk litt stort, men holder god kontakt. Her fikk hun kjenne på mye godlukt og fikk også se både tiur og røy, som gikk ut fra veden, rett ved siden av oss. Ellers har det vært mye kos på hytta og også mye sosialt med hyttevennene våre og ingen av oss har lyst til å reise hjem...

TIUR!!!!

10. sep, 2012
Juhuuuu!!! Flott start på jakta!!!
Vi har hatt en flott dag på skogen i dag!!! Bamse og Røa jobbet veldig bra, begge to. Vi slapp en og en og i det ene slippet sitt blir Bamse borte. Vi ser på GPS'en at han står 180 m ute og går i den retningen. Når jeg endelig ser Bamse binder jeg Røa i en busk og går opp til Bamse og tar tak i lina, mens Trygve går til høyre for grana han står mot. JA!!! Bamse reiser, og er rolig. Tiuren går ut fra skjørtegrana og Trygve skyter ett skudd. Traff du? Sier jeg. Ja, sier Trygve. Apport sier jeg til Bamse og runder grana. Hva var det, spurte jeg og Trygve svarer tiur. Nææææi??? Ikke orrhane??? Nei, dæsken! Det er jo en tiur jo!!! Bamse snuste på den store fuglen, men den apporterte han ikke gitt, ikke så rart - storfuglen veide 4442 gram og var jo nesten like stor som ham :-))) Morro!!! Veldig stolt av Bamse som sto lenge og holdt fuglen og av Trygve som endelig fikk skutt sin første tiur!!!! :-)))))

Jakt :-))))

9. sep, 2012
Endelig er jakta her!
Vi reiste opp på fredag og var ute og trente med Rypa og Oda i går og med Mercedes i dag. Herlig å ha ett par dager før jakta starter også :-) Selvom det er veldig lite fugl i år, så skal vi kose oss veldig. Rypene er jo fredet, så det blir jakt på skogsfugl. Det viktigste for oss er egentlig å prøve å få til noen fine fuglesituasjoner og å ha fri og gå i fjellet/skogen, ha lange bålpauser og bare kose oss med hundene :-)

Vilja har vært på jakt i Sverige og hun har hatt flere kontrollerte stander. Jaktkameraten til Jack har til og med felt fugl for henne :-) Hun apporterte også, men ville helst ikke gi fra seg rypa... :-) Søket var fint, til tider litt stort, men reviering og vindbruk var veldig bra. Pappa Jack har tro på at Vilja blir en meget god jakthund og det er vi glade for å høre :-)

Bildene fra valpetreffet på hytta er lagt ut :-)

5. sep, 2012
Nå har Bjørn Erik og Heidi har lagt ut bildene :-)))
Det er supert å ha egne hoff fotografer! Bjørn Erik og Heidi har tatt mange flotte bilder fra valpetreffet på hytta. Dere kan se dem på www.bassegutten.com :-)

Neste valpetreff

3. sep, 2012
Krokstad 30/11 - fase 2
Geir Kjellmann inviterte oss jo tilbake på trening på fasan, med felling (egen skytter) for de hundene som er klare for det. Datoen for denne treningen blir helgen 30/11. Dette er en flott mulighet til å få jobbet mer med fuglesituasjoner og ro, samt mulighet får å få felt fugl for Valpene, under helt kontrollerte forhold :-) Geir er jo en fantastisk dyktig instruktør og jeg gleder meg allerede til å reise dit med Oda!!! Geir lovet oss en god pris, den har vi ikke foreløpig, men jeg vil gjerne ha en tilbakemelding på hvem som har lyst til å være med på denne samlingen. Flott om dere kan gi meg beskjed innen 10. September :-)

Bilder fra valpetreffet

3. sep, 2012
Rypebua's egne hoffotografer var med :-)
Bjørn Erik og Heidi hadde med seg sitt proffe kamera, med ny kjempestor linse :-) De tok mange flotte bilder og vi gleder oss til å se dem!!! Bildene legges ut på Basse sin hjemmeside. Jeg gir beskjed når de er lagt ut :-)

Da var valpetreffet over...

2. sep, 2012
Og nå har alle reist hjem igjen
En helg går alt for fort, vi burde hatt en langhelg :-) I dag lå tåka tjukk som grøt på morgenen, så vi tok det med ro, fyrte i peisen og hadde en lang frokost før vi gikk ut kl 10. Valpene jobbet veldig bra i dag også. Som jeg nevnte i går så er det veldig moro for oss å se at noe av det vi ønsket å få frem i denne kombinasjonen: reviering og høy hodeføring, virkelig har slått til! I dag hadde vi bedre vitring og vind og da kom dette enda bedre frem. Bounty gikk et veldig godt førsteslipp, men ble litt sliten i de to neste slipper sine. Han kjente nok gårsdagen også. Basse gikk også veldig godt i første slippet sitt i skogen og viste at han tilpasser søksbredden sin i forhold til i åpent terreng. Han gikk veldig godt i alle slipper sine. DuraSelmersen (Mira) har overskudd og krefter som en Duracellkanin og gikk enda bedre i dag enn i går, i perioder gikk hun til en soleklar førstepremie!!! Oda er litt av og på, men har noen veldig gode slag. Alle hundene hadde virkelig fortjent å komme i fugl, men det kunne vi dessverre ikke varte opp med i dag... Vi gikk i terreng som er perfekt for rypene, og der det pleier å være bra, men fant ikke en eneste rype eller skogsfugl... Det er tragisk å se hvor dårlig det har gått med rypene her oppe i år!!! Vi får håpe at det at rypene er fredet gjør at bestanden får mulighet til å bygge seg opp igjen. Det er jo selvfølgelig også slik at Valpene er uerfarne og de avsøker jo ikke like mye terreng som voksne, erfarne hunder, men vi burde allikevel ha sett noe. Trist å gå med unge hunder som gjør så godt de kan uten å få belønning for strevet. Men, vi får trøste oss med de som var borte i fugl i går og med at vi har hatt en veldig, veldig hyggelig helg :-)

Valpetreffet

1. sep, 2012
En nyyyydelig dag i fjellet!!!
Vi har hatt strålende vær og har gått langt (9 timer, inkludert en times bållunsj, egg og bacon og en nestenlur) og valpene imponerte med reviering og vindbruk!!! Men, dessverre var det lite fugl... Det er veldig trist å se at det er så lite fugl i den beste delen av terrenget i Bittermarka. Der vi vasset i fugl i fjor, fant vi nå 4 enkeltryper.. Allikevel kom alle, utenom Bounty i fugl og superhunden Mira hadde en nydelig stand, reis og komplett ro på enkeltfugl :-) Veldig gøy for oss, og Roger er bare littegranne stolt av Miraen sin :-))). Basse hadde en støkk og da våknet han skikkelig, revierte som en Gud og var 100% på jakt :-) Bounty imponerte med søksopplegg, reviering og hodeføring fra første slipp! Veldig synd at han ikke kom i fugl! Jeg var fornøyd ed Oda også :-). Nå skal kose oss med middag og så håper vi at vi finner mer fugl i morgen :-)

Bjørk har vært med på jakt i Sverige

31. aug, 2012
Her er Mail fra pappa Dagfinn :-)
Hei Lene, ingen store hendelser for Bjørk de to siste dagene. Kun et par støkk på enkeltfugl hvor jeg fikk hindret ettergang :-) Jaktlaget felte tilsammen 40 ryper på en sesong langt under pari. I sum er jeg strålende fornøyd med Bjørk. En av gutta i laget er erfaren prøvemann, med 5 x 1 VK. Han var veldig imponert over Bjørks selvstendighet, format, intensitet og bruk av vind :-) Med unntak av to kanonsituasjoner med stand, reis og ro er hun selvfølgelig uerfaren ved inngangen i fugl. Tendensen er at hun vil litt for nære før stand festes/låses, men dette finner hun nok ut av etterhvert. Jeg personlig er både stolt og imponert, men ser at det fortsatt er en del å jobbe med. Vi kom hjem i natt etter 110 mil i bilen. Nå er vi hjemme og restituerer. PS ! Lot Bjørk apportere nyskutt rype i leiren. Det gikk superbra helt til hun skulle avlevere. Denne rypa skulle hun ha. Endte med drakamp hvorpå Bjørk fikk jafset i seg halve rypa :-) God tur til fjells, og hils til de andre :-)

Valpetreffet til helgen :-)

30. aug, 2012
Nå skal vi kose oss!!!
Vi blir ikke så mange, det er dessverre frafall pga sykdom og annet. Det er jo,veldig synd at det ikke er flere som kan være med, men vi skal kose oss uansett :-) De som blir med er: Roger og Mira, Anders og Bounty, Bjørn Erik, Heidi og Basse og Runar og Birk. Med Oda blir det 5 av valpene, så da får vi mye slipptid på hver av hundene :-) Det blir veldig spennende å se hvordan dette går :-) Valpene viser ihvertfall fin ro i oppflukt på tamfugl, så får vi se hvordan det går i fjellet... :-)

Tamfugltrening kl 17 i morgen

29. aug, 2012
Siste kveld hos Marit
I morgen møtes vi kl 1700 hos Marit. Da skal vi prøve å slippe hundene i fritt søk!!! :-)
Men, ta med langline... :-)

Veibeskrivelse

28. aug, 2012
Vi gleder oss til dere kommer!!! :-)
Fra Trysil sentrum i Innbygda kjøres Flendalsvegen nordover fra rundkjøringen ved kirka. Kjør ca 24 km og ta til venstre ved skilt til Flendalen Sameieskog og "tomter til salgs Gnolla II". Etter ca 300 m ta til høyre og en stor informasjonstavle over området viser tomtene for hyttefeltene Grasbekkåsen, Storkjellkanken, Gnolla I og Gnolla II.
Vår hytte har nr. 327 og ligger på Gnolla 2.
Området i Gnolla 1 går i en rundkjøring slik at man kommer til nr. 327 ved å kjøre begge veier, men det enkleste er å bare følge veien rett frem hele tiden. Da kommer dere helt inn til enden av veien der hytta vår ligger. Der veien svinger til høyre ligger det en ny hytte som er til salgs, dette er begynnelsen på "vår vei", rett fram. Har dere problemer er det bare å ringe :-)

Valpetreff og trening

27. aug, 2012
Valpetreffet på hytta nærmer seg :-)
Men, først skal vi til Marit på torsdag. Jeg håper flest mulig kan være med på den siste treningen hos Marit. Det er veldig lurt å få trent på det vi skal prøve oss på i fjellet, før vi slipper dem der. Da vet vi mer om hvordan hundene kommer til å oppføre seg og hva vi skal jobbe med. Hvis det er noen som har meldt seg på, som ikke kan så MÅ dere gi beskjed i god tid, av hensyn til Marit!!!

Vi gleder oss veldig til valpetreffet på hytta!!! Det skal bli koselig å ha en hel helg sammen med dere, og det blir spennende å se Valpene i fjellet!!! :-)))

Dette må dere huske å ta med dere til hundene:
Dekken,
Varmedekken,
Matskåler,
Lunsjbokser,
Langline.

Veibeskrivelse kommer :-)

3.VK til Røa i Bittermarka :-)

26. aug, 2012
Lite fugl, men én holder :-)
Røa og jeg startet i VK i Bittermarka i dag og er veldige fornøyde med premiering, 3.VK :-)))
Trygve og Mercedes startet i AK i går og i dag. I går var hun ikke seg selv og gikk egentlig rimelig dårlig... Men, i dag gikk hun flott igjen, men kom dessverre ikke i fugl...

Oppmøte hos Marit i morgen

22. aug, 2012
Ny tid!!!
Oppmøtetid hos Marit er kl 1730 i morgen også :-)

Juhuuuu!!! ENDELIG!!!

21. aug, 2012
21. August!!! Datoen vi har ventet lenge på :-)
Endelig er det slutt på båndtvangen:-))) HERLIG :-)))

Vepsestikk kan være farlig!

20. aug, 2012
Det fikk Lille Mira erfare i går - og nå har hun husarrest frem til snøen kommer...
Som regel er ikke vepsestikk så farlig for hunder, medmindre de får en sterk allergisk reaksjon. MEN - lille Mira spiste en veps og ble veldig rar etterpå. Hun krøp opp i fanget til mamma May Britt og gjemte snuten under armen hennes, pep og ble veldig slapp, i tillegg til at tungen hennes ble helt blå. Etter en telefon til veterinær ble de anbefalt å reise inn til Veterinærhøyskolen i full fart. Hvis Mira var stukket på tungen eller i halsen kunne hun hovneveldig opp og få problemer med å puste, i værste fall bli kvalt og det kan gå veldig fort... Roger og May Britt fikk ikke Predonisol (hugormtabletter) av veterinæren tidligere i sommer og kunne ikke gi Mira dette forebyggende. Turen inn til Veterinærhøyskolen var ikke god, fyllt av redsel for deres kjære, lille Mira, men HELDIGVIS gikk det bra!!!

Moralen er: Ha alltid Predonisol tilgjengelig! Hvis veterinæren ikke vil skrive ut resept, spør en annen eller forklar hvorfor dere vil ha det i bakhånden. Både Bamse og Mercedes har blitt stukket av veps, på fjellet, i sommer og hovnet voldsomt opp i fjeset. De ble stukket på snuten. De fikk Predonisol med en gang og da ga hevelsene seg i løpet av kort tid :-)

Oda er saueren

20. aug, 2012
Sauerenhetsbeviset i boks :-)
Nå har vi vært re-test og Odamor er overhodet ikke interessert i sauene. Hun vil aller helst flykte så langt som mulig vekk fra dem, og da er målet nådd :-)

Tamfugltrening 21/8

18. aug, 2012
Ny tid!!!
Treningen starter kl 1730 i stedet for 1700.

De som er påmeldt er: Bjørk, Mira, Lykke, Oda, Freia og Bounty. Fint om dere gir beskjed i god tid dersom dere ikke kan komme, slik at Marit kan ta inn noen som venter :-) Men, jeg håper jo at alle kan :-)

Tamfugltreningen i går

17. aug, 2012
Moro!!!
Først og fremst, gratulerer med 8 måneders dagen i dag!!! :-)

Jeg ble imponert over hundene som var med på treningen i går! De viste at de er skarpe på nesen og for noen flotte stander!!! Estetisk vakkert, med lav front og høy bak :-) At de fleste også er veldig rolige når fuglen letter var også morsomt, selvom dette muligens går over når de våkner skikkelig... Men - Må jo bare innrømme at jeg ble stolt!!!

Det var mye kø utover og vi så at det kan bli vanskelig å rekke å være der kl 5 neste tirsdag. Vi fikk derfor gjort om avtalen til at vi starter kl halv seks i stedet :-)

Veibeskrivelse tamfugltrening i Hurum

14. aug, 2012
Mail fra Marit
(har du GPS er adressen Nordjordlroken 4 A, 3483 Kana)
Hei.

Her kommer veibeskrivelse;
Fra Oslo
Ta E 18 mot Drammen. Ta av til Asker. Du kommer da rett opp i en rundkjøring, hvor du skal ta til venstre mot Heggedal. Følg denne veien ca 10 km ( du skal ikke ta ned til Heggedal sentrum) og du kommer til et T-kryss. Ta til høyre mot Røyken. følg denne veien ca 2,5 km og du kommer til en rundkjøring. Ta til venstre, RV 23 mot Drøbak. Følg denne 11 km gjennom div rundkjøringer og tunnell. Du kommer da til en rundkjøring, ta til venstre mot Sætre. kjør 200 m, ny rundkjøring, ta til venstre mot Klokkarstua. Følg denne veien ca 7 km, rundkjøring v HydroTexaco-stasjon, ta til venstre mot Tofte. Følg denne veien 10 km. Da passerer du en stor gård, med klokketårn på låven på din høyre side. 200 m etter veien ned til gården går det grusvei inn til venste, Nordjordkroken. Kjør ca 300 m inn veien til postkasser og søppelkasser. Veien deler seg i to, ta opp til høyre. 50 m opp i svingen er det parkering.

Fra Drammen
Følg skilt RV 23 mot Drøbak. Ca 10 km ut fra Drammen, ta til høyre mot Hyggen. Følg denne veien 20 km. Da kommer du til rundkjøring ved HydroTexaco-stasjon. Ta rett over denne mot Tofte. Følg denne veien 10 km. Da passerer du en stor gård medklokketårn på låven på din høyre side. 200 m etter veien ned til gården går det en grusvei inn til venstre, Nordjordkroken. Kjør ca 300 m inn veien til postkasser og søppelkasser. Veien deler seg i to, ta opp til høyre. 50 m opp i svingen er det parkering.

Tror dette er detaljert nok til at de fleste skulle klare å finne frem!
Vi sees torsdag kl 18.

Mvh
Marit S. Hennum

Trening i Hurum

14. aug, 2012
For å få en kvalitetssikring på hvem som har meldt seg på, når, legger jeg ut en oversikt slik at dere kan rette på meg hvis noe er feil :-)

Torsdag 16/8 kl 1800: Birk, Basse, Bounty, Oda og Bjørk

Tirsdag 21/8 kl 1700: Basse, Bounty, Oda, Freia, Bjørl, Mira og Lykke

Torsdag 23/8 kl 1700: Basse, Bounty, Oda, Freia, Mira og Lykke

Torsdag 30/8 kl 1700: Birk, Basse, Bountyy, Oda, Freia, Mira og Lykke

Au au!!!!

13. aug, 2012
Oda har møtt sauen for første gang i dag
Fra det øyeblikket Oda kom inn i saueinnhegningen viste hun stor skepsis til disse rare ulldottene. En søye med to lam snudde seg mot henne, der hun stod med store øyne og tittet - på behørig avstand vel og merke, og da skvatt Oda unna. Når sauene løp stod Oda igjen og tittet på dem. Dag Richard Øvergård har strømmet alle våre hunder og er en mann med lang erfaring. Han ventet til Oda hadde fokus på løpende sau og da fikk hun en liten en. Skrek og stakk enda lenger unna de vonde dyrene. Så nå er sau Au Au! Dag Richard tror ikke hun kommer til å jage sau noen gang, men vi skal på retest neste mandag - og - i og med at hun er så ung så anbefaler han sterkt å reteste igjen til neste år. Det er nok lurt for alle Valpene. De kan jo utvikle seg mye i løpet av ett år.

Mira har også vært på retest i dag og hun liker ikke sauen hun heller :-)

Bilder fra Krokstad

10. aug, 2012
Bjørn Erik og Heidi har lagt ut bildene fra Krokstad på hjemmesiden sin :-)
Hvis dere vil se bildene fra treningsturen til Krokstad forrige helg, kan dere gå innpå http://www.bassegutten.com . Der ligger det mange fine bilder av blide førere og flinke hunder :-)

Har alle som skal være med til Hurum meldt seg på?

9. aug, 2012
Dagene går og snart er ferien over... Men, til helgen starter vi rypetellingen idet ene jaktterrenget, Engeren, og det blir spennende :-) Nå er vi i gang og snart er båndtvangen over også! Det er like herlig hvert år, det :-)

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, som var med til Krokstad, om dere har merket en forandring hos hundene, men det har jeg! Oda får vanligvis lov til å lufte seg, uten bånd, på veien ovenfor hytta. Før har hun småløpt litt og gjort det hun skulle, men nå er det full fres, bruk av nese og tydelig jakt som er på agendaen :-) Da ble det brått slutt på friheten og på med bånd...

Neste helg blir det telling i Bittermarka, der det er litt kortere linjer enn i Engeren. Kanskje Oda skal få være med ut og se litt på de andre hundene og lukte litt på noen seter :-)

Jeg har fått noen påmeldinger til kveldene i Hurum, men hvis det er flere som vil være med så hadde det vært fint om dere kunne gitt beskjed i dag eller i morgen. Marit Hennum venter på en tilbakemelding på hvor mange vi blir, skjønner dere og jeg lovet egentlig å gi henne beskjed i forrige uke/begrynnelsen av denne.


Bjørn Erik har forresten lagt ut to videoer av Basse på siden sin. Videoene viser Basse i søkapport :-) Heidi var jo også hoff-fotograf på Krokstad og bildene kommer nok i dag eller i morgen. Da legger vi ut linken her :-)

Videreføring av valpedagboken

7. aug, 2012
Oppdaget at den første teksten i valpedagboken slettes etterhvert som jeg legger inn ny informasjon.... Da oppretter vi en ny side for dette kullet, som vi kaller nyheter i stedet, så slipper vi å miste mer av infoen fra Valpene var nyfødte.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Roger | Svar 10.01.2013 22.38

Hei hei, vi har skjema og kan kopiere flere som vi tar med. Dette blir gøy, gleder oss!!

Anders | Svar 06.01.2013 20.01

Hei folkens, Krokstad blir Morro og Spennende. Jeg er ingen god kokk, så middag ute høres godt ut. Hvis ikke hjelper jeg gjerne til på kjøkkenet.

Dagfinn 07.01.2013 17.07

Med Anders som assistent på kjøkkenet blir det vel grillpølser

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 22:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

...
23.11 | 11:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

...
14.10 | 21:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

...
14.10 | 21:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE