Vår yndige frøken

Høstfjellet's Røa

8/9-15

❤😢💔️Takk for alt, kjæreste Røa💔😢❤️


Jeg stryker over din gylne pels,

men halen din slår ikke mer.

Øynene dine er lukket igjen

over øyne som ikke ser.


Ditt varme hjerte har sluttet å slå-

aldri mer løpe, finne og stå.

Alt er slutt...., det er over nå.


Jeg legger hodet mitt ned mot ditt,

og tårene de strømmer fritt.

Ingenting blir det samme nå

du betyr så mye, det er så vondt å la deg gå!

Som en isende kulde inni meg

kjenner jeg noe dør med deg.


Det er så mange gode minner, 

du er så spesiell, en ekte vinner.

Hadde ikke hoftene plaget deg så,

da var det ingen grenser for hvor langt vi to kunne nå.


Hjertet mitt blør, nå er du ikke lenger med meg

det er alt for tidlig, snille, vakre, gode - jeg er så glad i deg!


Du ligger der så livløs og stille.

Du kan ikke komme, selvom du ville.


Smertene er ikke der lenger,

Så løp nå Røa over fjell og på enger.  

Jag rypene så langt du kan, det gjorde du aldri for meg, 

ikke en eneste gang.


Du var en drøm av en hund, ingen kan erstatte deg,

du vil for evig og alltid følge med meg.


Skriket vil ut, men jeg lukker min munn.


Hvem var det som sa "BARE EN HUND".....


(fritt omskrevet...)


Høstfjellet's Røa er født 21.10.06 og er en herlig tispe etter Imingens Bjørk og JSJCH Duggas B Bjärven. Begge hennes foreldre er veldig godt premiert på jaktprøver.

Røa er en ganske stor tispe, som var veldig tidlig ute, jaktlig og ellers. Hun har vært en fryd å jobbe med! En lettdressert frøken, som gjør som hun får beskjed om:-) En fantastisk søker, som virkelig imponerte den dagen hun fikk 1 UK! Hun er også en utrolig god viltfinner, faktisk har hun slått Scott ved flere anledninger, allerede fra hun var 8 md. 😮 Dessverre har Røa D-hofter... 😢

Hun er en liten mammadalt og vil aller helst henge i helene på meg hele tiden, eller sitte på fanget.

Vinteren 2009 debuterte hun i AK. Det var spennende! Røa debuterte i Folldal og det ga en 2. AK som resultat! Jenta si' det 🙂 Halleluja!!! Røa startet på sin tredje AK start i Gausdal og fikk 1. AK!!!!  Hun er nå VK frøken hun også, bare 2 år gammel.

Røa debuterte i VK på Geilo og jammen fikk hun 1. VK på sin første VK start!!!  På 4 starter har hun nå oppnådd 1. og 2. AK og 1. VK!!!!! Hun kvalifiserte seg også fra semifinale til finale.

Høsten 2009 gikk bort i innbildt drektighet, livmorbetennelse og skadet bakben... Vi stilte på et par prøver, men Røa som vanligvis går som en kule, gikk dårlig pga ovennevnte problemer.

I vinter har vi hatt valper og Røa har bare startet på 3 prøver hittil. Hun skal starte på Sevendal også. På første prøve i Folldal kom hun til finalen, men den ble avlyst pga tungt føre. På Femunden hadde hun stand, men nektet plutselig å reise, men på Geilo kom hun også til finalen og der fikk hun 3. VK for et flott fuglearbeid m/reis :-)

Geiloprøven 2011
Geiloprøven er tydeligvis Røa's arena. Hun premierte seg med 4.VK i kvalifiseringen og 5.VK i semifinalen og  går nå i finalen og det er utrolig spennende! :-) 

Bittermarkaprøven 2012
Røa er jo godt kjent i Bittermarka, men det er dessverre veldig lite fugl her denne høsten. Tellingen viste 3 ryper pr kvadratkilometer... Men, vi gikk da ut med VK partiet og kom hjem med en 3.VK i dag :-)


Røa har så langt disse premieringene:
3 UK
3 x 2 UK
1 UK
Finalist i Unghund Grand Prix
2 AK


1 AK
1 VK
Finalist på Geilo 09
Semifinalist i NM Høyfjell 09
Finalist i Folldal 10 (finalen ble avlyst)
Finalist på Geilo - 3.VK, 2010
4.VK  kval på Geilo, 09/4-11
5.VK semi på Geilo, 09/4-11

Finalist Romerikes prøve i Femunden 2012

Finalist i Rolv Sevendals Minneløp, 22/4-12

3. VK Bittermarka, 26/8-12

Utstilling:
1. BK, 2. konk

Røa's D-hofter begynte virkelig å plage henne da hun var 4 1/2 år. Vi merket det i jakta da den høyre hoften så ut som om det var ute av ledd. Vi gikk til Kiropraktor og hun fikk mange jevnlige behandlinger i tillegg til en Kartrofen kur, som er en sprøytekur med noe som er godt for leddene. Hun fikk i tillegg Joint Mobility fôr, fiskeolje og Cosequintabletter. 

Alt dette hjalp godt, men vinteren da hun var 5 år ble hun værre igjen. Ny runde med Kiropraktor og akupunktur, samt ny kartrofenkur. 

Vi var hos veterinær på Gjøvik og undersøkte muligheten for å bytte hofter (titan), men han mente at hun ikke var syk nok for en slik behandling foreløpig. Å bytte én hofte ville koste ca 45.000,- i tillegg til medisiner og opptrening i ett halvt år etterpå. Det ville være store smerter i forbindelse med inngrepet og etterpå. Etter opptrening måtte hun vente i et halvt år før hun kunne ta den andre hoften og da ville det igjen gå ett halvt år med opptrening. En minimum totalkostnad på ca 100.000,- måtte vi regne med ved denne type behandling, noe vi var villige til å betale, men i og med at vi også måtte vente til hun ble enda værre ville Røa vært ihvertfall 8 år før hun var ferdigbehandlet...
 

Vinteren 2012/13 ble Røa mye værre. Vi så at hun ble veldig understilt, hun hadde veldig korte steg, kom seg nesten ikke frem i snøen, var trist og klarte ikke å hoppe opp i hundesengen på hytta. Vi hadde nå to valg, å finne en behandling som kunne hjelpe henne eller avliving... Det var så vondt å se på henne at vi gråt begge to. Røa var nå seks år og skifte av hofter ville sette henne ut av spill i ihvertfall to år og hun ville da være ihvertfall åtte år før hun ble virksom igjen, hvis alt var vellykket.

Vi hadde hørt om gullbehandling og undersøkte dette nærmere. Vi fant ut at PettVet Dyresykehus kunne utføre behandlingen og leste følgende på deres side:


Gullbehandling mot kroniske leddsmerter hos hund og katt

Goldtreat, eller gullbehandling, foregår ved at små gullstykker - Berlock® implantater - implanteres tett ved det syke leddet. Behandlingen hjelper mellom 70 og 90% av pasienter med leddsmerter grunnet artrose. 

Gullbehandling foregår i full narkose, og pasienten kan gå hjem få timer etterpå. Pasienten bør holdes relativt rolig de første 14 dagene, men ellers er det ingen bivirkninger eller andre forhåndsregler som må tas. 
Både hofte-, kne-, hase- skulder- og albueledd kan behandles. Det samme gjelder spondylose i ryggvirvler, samt smerter grunnet instabilitet i overgangen mellom siste lendevirvel og korsbenet. 

http://goldtreat.com/NO.aspx

Forut for lokal gullbehandling skal dyret naturligvis undersøkes. Denne undersøkelsen foregår enten hos egen dyrlege eller på Goldtreat-klinikken, og omfatter såvel en klinisk undersøkelse som en røntgen-undersøkelse. Hvis det stilles en diagnose hvor det må forventes at behandlingen kan gi et godt resultat, utføres gullbehandlingen.
Selve behandlingen foregår i full narkose under sterile forhold. Berlock® implantatene anbringes via kanyler tett på det syke ledd, hvor de heretter vil ligge permanent. Det vil etter behandlingen ikke være tale om operasjonssår med sting som skal fjernes. Dyret kan gå igjen så snart det har våknet etter narkosen, og kan normalt utskrives samme dag. 
Etter implantasjonen tas et kontroll-røntgenbilde, og en kopi av dette utleveres til dyrets eier.

Etter lokal gullbehandling vil ditt dyr ikke ha behov for spesiell etterbehandling. Dog anbefales det å følge nedenstående behandling og retningslinjer: 

De første 4 dagene etter behandlingen gis smertestil-lende medisin for å lindre eventuelle smerter oppstått i forbindelse med manipulasjon under behandlingen.

Mosjon begrenses de første 14 dager til lufting i bånd.

2 uker etter behandlingen kommer dyret til et kontrollbesøk, som er inkludert i behandlingens pris.

1 år etter behandlingen tas et røntgenbilde som kontroll med henblikk på å følge slitasjegiktens utvikling.

Har man sett bivirkninger?

Hverken hos dyr eller mennesker er det registrert bivirkninger. 

Hvor tidlig kan man forvente effekt av behandlingen?

Man skal regne med positiv smertelindrende effekt av lokal gullbehandling hos cirka 70-90 % av behandlede pasienter. Effekten kan hos enkelte ses så tidlig som få dager etter inngrepet. I de fleste tilfeller vil effekt kunne registreres i løpet av 3 uker, og hos enkelte kan det gå opp til 3-4 måneder. 

Hos de fleste patienter er effekten av lokal gullbehandling livslang.

Hos noen hunder med halthet på grunn av slitasjegikt i albuene forsvinner haltheten ikke. Denne fortsatte haltheten skyldes formodentlig nedsatt eller endret bevegelighet i leddet på grunn av slitasjegiktforandringene. Disse hundene virker tross haltheten mer glade enn før behandlingen.

Når kan lokal gullbehandling med fordel anvendes?

LOKAL GULLBEHANDLING er særlig velegnet til behandling av smerter i forbindelse med:
Slitasjegikt i hofter, albuer, kneledd og haseledd

Slitasjegikt i ryggsøylen (Spondylose)

Ustabilitet mellom siste lendevirvel og korsben.

Jeg ringte umiddelbart og fikk time til Røa, hos kirurg Birgitte Granne Greve, den 30/5-13. Røa's veterinær og kiropraktor, Jenni på Årnes Dyreklinikk ville gjerne være med og se på inngrepet, noe som var uproblematisk for Dr. Greve.

Røa fikk 14 gullimplantater i hver hofte og inngrepet tok ca to timer. Etter oppvåkning gikk hun på sine egne ben ut av klinikken, jeg luftet henne litt og reiste hjem. Hun ble holdt i ro i noen dager og hun fikk smertestillende/betennelssdempende.

Vi merket bedring veldig raskt og ikke minst var Røa gladere. Det var ingen opptrening og ingen etterbehandling og det beste, ingen smerter!

Nå, 3 måneder etter inngrepet er Røa MYE bedre. Hun er seg selv igjen, glad og fornøyd, har et normalt steg, er ikke understilt og går som da hun var ung, i fjellet! Vi kan se at hun går litt skjevt i steinura, men ellers ser vi ingenting, og fortsatt er hun jo under bedring. Det er rett og slett helt fantastisk!!!

Denne behandlingen kostet 11.500,- kroner og kan absolutt anbefales.












Røa i stand, under trening på hytta. Vicky sekunderer:-)

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 21:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

23.11 | 10:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

14.10 | 19:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

14.10 | 19:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)